Tænk på børnene i afrika…

spis-op-zebraI dag fik jeg chokolade-müsli til morgenmad. ”Og hva’ så?” Tænker du måske.

Lige om lidt skal jeg fortælle hvorfor min chokolade-müsli har noget med dig at gøre.

I går handlede jeg ind mens jeg var sulten. Jeg var på vej hjem fra træning og skulle bare liiige have en lille yoghurt med på vejen… Og der så jeg dem… Crunchy Choko Müsli med TRIPEL chokolade paradis til kun 12 kr. 12 kr! (Jamen så spark da til mig mens jeg ligger ned).

I samme øjeblik kom jeg til at tænke på den skyr, jeg havde hjemme i køleskabet. Den skulle jo spises og findes der en bedre måde at gøre det på end ved at hælde Crunchy Choko Müsli med TRIPEL chokolade paradis ovenpå?

Svaret er “ja”, men i øjeblikket tænkte jeg, ”Nej! Det er da den ABSOLUT BEDSTE måde!”.

For skyren i køleskabet måtte jo selvfølgelig ikke blive for gammel og spises, det skal den!

På de sidste 10 linjer har jeg beskrevet 3 dumme fejl jeg bliver ved med at falde i – igen og igen, når jeg ikke er opmærksom.

  1. Jeg handler ind når jeg er sulten. For mig er det som at udfordre skæbnen. Jeg ved, at det er svært for mig at være fornuftig når maven rumler og jeg skal forbi slikafdelingen og op til kassen.
  2. Min gamle overbevisning fortæller mig, at jeg skal spise op og at jeg ikke må smide mad ud. Jeg går ind for at minimere madspild og gør hvad jeg kan for at bruge de madvarer vi har inden de bliver for gamle. Men det tager nogle gange overhånd, når jeg samtidig ser mig selv som en mad-skraldespand.
  3. Jeg har fortjent det! Jeg kom jo lige fra træning og derfor havde jeg jo fortjent min chokolade-müsli. Kan du høre hvor lidt det egentlig giver mening? Hvad med at jeg spiste det, jeg havde brug for i stedet for at bygge mine spisevaner op omkring hvorvidt jeg har trænet eller ej.

Jeg må dog krybe til korset og indrømme, at jeg savnede mine havregryn i morges. Jeg synes chokolade-müslien var alt for sød og kvalm. Men det holdt mig ikke tilbage fra at spise det hele op. Det andet ville jo være madsplid. And here we go again…

Det her er noget, jeg selv har arbejdet med at ændre, men ligesom jeg tænker ”Det går sgu da meget godt”, så mister jeg mit fokus og så ender jeg med at ryge tilbage i mine gamle vaner. Heldigvis er jeg nu hurtig til at få øje på det og også gøre noget ved det.

Derfor vil jeg holde mig til mine havregryn resten af året – også i julen. Fordi de gør mig godt, de smager godt og det er nemt. Jeg spiser altid en 50/50 blanding af fin- og grovvalsede, med rosiner og mælk – og som noget nyt er jeg begyndt at komme chiafrø på. Jeg vil gøre noget, der er nyt for mig: Jeg vil smide mine Crunchy Choko Müsli med TRIPEL chokolade paradis ud. Væk med dem – også selvom det går imod mit madspilds-princip. De gør ikke noget godt for mig og det var kun tanken om dem, som var lækker.

Med denne mail vil jeg fortælle, at på trods af mine uddannelser som personlig træner, coach og kostvejleder, så er jeg ikke perfekt. Jeg ”falder også i” og spiser noget som ikke altid hænger sammen med den måde jeg ønsker at leve på. Når jeg opdager det, kan jeg ændre det. Og jeg er heldigvis blevet pretty-fucking god til at opdage det. Jeg vil dog tilføje, at jeg stadig spiser chokolade (jeg er en “sucker” for chokolade), men jeg vil ikke spise noget som alligevel ikke er bedre end mine havregryn.

For at gøre dette så konkret og brugbart for dig som mulig, så vil jeg spørge dig:

a. Hvad er din største udfordring mht. dine spisevaner lige nu?

b. Hvilken lille ting, kan du gøre for at minimere den udfordring? (husk din selv-omsorg når du svarer)

 

En helt fantastisk uge til dig.

De bedste hilsner fra mig

 

PS: Her er nogle flere overbevisninger du måske kender fra barndommen:

  1. Spis op, så får vi godt vejr i morgen
  2. Spis til i skammer jer, jeg har mere i køkkenet
  3. Tænk på børnene i Afrika

PPS. Specielt den med børnene i Afrika, synes jeg er lidt fjollet. Hvem mon fandt på den? Børnene i Afrika får jo ikke mere mad, fordi du ikke spiser op.

PPPS. Hvis du er på vej til julehygge eller julefrokost, så håber jeg du vil spise lige den mængde mad du føler du har behov for, uanset om du levner på tallerkenen eller ej.

PPPPS. Du kan læse mere om vægttab lige her.

Comments are closed.