Hvor meget bestemmer du selv under din kur?

I sidste uge skrev jeg om ”positivt kropsbillede” som én ud af 5 punkter hvor der findes dokumentation for hvordan coaching hjælper dig med et vægttab og hvordan du kan bruge det.

Denne uge handler det om ”selvbestemmelse”. Altså at din succes hænger sammen med hvor meget du selv bestemmer og har indflydelse på dit vægttabsforløb.

De 5 dokumenteret punkter som går igen i forhold til at lykkes med en livsstilsændring er:

  1. Positivt kropsbillede (Du kan læse sidste uges artikel HER)
  2. Selvbestemmelse
  3. Lyst
  4. Fleksibel spisning
  5. Selvregulering i forhold til kost og motion

Studiet fra 2015 peger på, at mennesker, som selv har indflydelse på sit vægttabsforløb har meget større chance for at lykkes med et varigt vægttab.

Det viser sig nemlig, at de gode råd som du får fra bøger, TV, venner og bekendte ikke nødvendigvis er gode for dig. Når du forsøger at tage andres løsninger og gøre dem til dine egne, så er der større chance for at du ikke lykkes – fordi løsningerne ikke passer til dig.

Prøv at tænk på hvor mange kure du har prøvet som ikke virkede for dig? Hvor mange gode råd har du fået omkring kost og træning, som heller ikke virkede for dig?

Mennesker omkring os har ofte en tendens til (i deres bedste mening) at give os deres bedste råd, så du har sikker fået mange råd med på vejen.

Vi mennesker har en tendens til at give os selv skylden for vores mislykkedes forsøg og når vi mislykkes med en kur eller et råd, så er det nemt at sige: ”Det er også min egen skyld. Jeg kan ikke”. Men hvad nu hvis det ikke handler om hvorvidt du kan eller ej. Hvad nu hvis det er de løsninger du bruger, som bare ikke passer til dig. Løsningen skal passe til dig. Det er ikke dig som skal passe til løsningen.

Kender du følelsen af, at få et råd med på vejen og tænke ”Det var da et underligt forslag. Det passer slet ikke til mig”? Jeg kender det alt for godt og sandheden er, at det bedste råd ikke findes. Der findes ikke kun én vej til succes og der er ingen opskrift på hvordan du får succes med dit vægttab – ikke engang den perfekte kost findes. Kun du ved hvordan du skal gøre, men jeg oplever at mange mennesker underkender sin egen intelligens og forsøger at finde løsningen ”der ude”, mens de selv har svaret.

Hvordan skaber du mere selvbestemmelse i forhold til dit vægttab?

Første skridt er:

  1. At definere din egen sundhed. Spørg dig selv om hvordan du lever, når du er sund efter din egen standard. Gør det så specifikt som muligt.
  2. Spørg så dig selv om det er realistisk for dig at leve på den måde og om det skaber glæde for dig. Hvis ikke, så skab en sundhed som både giver dig glæde og som er realistisk for dig.
  3. Hvad kan du gøre, som et lille skridt for, at komme tættere på netop den sundhed du har defineret for dig selv.

Selvbestemmelse og de ting som motiverer dig i forhold til dit vægttab kan ændre sig – Noget som har virket, virker måske ikke mere og så kan du bare skifte det ud. Det vigtigste er, at det virker for DIG!

Jeg håber at forskningen kan være med til at vise dig hvor vigtigt det er, at du selv har indflydelse på dit vægttab og hele processen. Næste uge vil jeg skrive om hvorfor ”Lyst” er vigtigt for din succes.

Indtil da håber jeg, at du vil øve dig i at se, at den viden du allerede har, er rigeligt til at få dig i mål.

Få alle 5 dokumenteret redskaber direkte i din indbakke:

[cta id=’784′]

De bedste hilsner

Lykke

Comments are closed.