Jeg elsker ikke min krop for dens udseende!

– Og det mener jeg heller ikke, at jeg skal

 

Det tynde kropsideal har hærsket i flere årtier, så blev det den stærke krop og nu er det at elske kroppen som den er. 

Selvom jeg klart synes at det sidste ideal lyder mere tiltalende, så er det stadig et ideal som mange ikke kan leve op til og jeg synes det er ærgerligt, at skifte ét kropsideal ud med et andet. 

 

På Instagram kan du næsten dagligt se mig flashe min morkrop. Det er både mine “vinkedeller” (som jeg slet ikke er enig i overhovedet er en delle), mine alt for små bukser, som jeg ikke kan passe efter graviditeten og min mave som er blevet mere påvirkelig af tyngdekraften.

 

Jeg har fundet ud af at jeg kan underholde andre kvinder imens jeg viser min helt almindelige krop. Det er i hvert fald den respons jeg får og det synes jeg er SKØNT!

 

Et snævert ideal er usundt   

Jeg tror nemlig på, at vi alle har godt af at se den almindelige krop og ikke mindst give noget modvægt til alle de redigeret billeder vi ser over alt næsten dagligt.

Et snævert kropsideal (og idealer i det hele taget) er usundt for os. Det er med til at påpege hvor forkerte vi er, at vi ikke er gode nok og det gør os ulykkelige i længden. 

    

Men jeg ELSKER heller ikke min krop for dens udseende.

Jeg elsker bla. min datter og min mand, men min krop når ikke der op hvor jeg ærligt kan sige, at jeg elsker den udelukkende pga. dens udseende – og det mener jeg heller ikke, at jeg nødvendigvis skal. For jeg hader den heller ikke. Jeg tager bare sjældent stilling til den. Det er befriende for mig ikke hele tiden at skulle vurdere den positivt eller negativt. Den er mit faretøj eller værktøj til at udføre ting som gør mit hoved glad.

 

Fx så har min krop lavet et menneske. ET RIGTIGT MENNESKE! Hvor vildt er det lige? Min krop har løftet 117,5 kg i dødløft og 50 kg i bænkpres. Den har løbet 21 km uden pause og været med da jeg sprang faldskærm og kørte motorcykel. Alt sammen noget min hjerne ville den skulle gøre. Det var kroppen som gjorde det muligt og det er jeg taknemmelig for.

Jeg elsker alt det den kan og den kan virkelig noget den krop! 

 

”Min krop virker, så jeg har ikke tænkt mig at klage over den måde, den er formet på.”

– Drew Barrymore

 

Den dumme krop

At elske er ikke statisk. Det kan ændre sig efter vores oplevelser og humør. Måske er der ofte en grund-kærlighed, men følelsen af at elske vil føles mere eller mindre.

Det vil nemlig også være løgn at påstå at jeg ALDRIG vurderer min krop. For det gør jeg også. Når jeg fx sidder i et par højtaljede bukser og det virker som om jeg har fået en “overmave”, som er sådan en slags mave der buler ud over de højtaljede busker. Det skal jeg lige vænne mig til. Jeg når lige at tænke: Hvordan mon de gør det, de mødre, som har en helt flad mave? Er det mig, som er forkert på den? Har jeg virkelig spist så meget Rittersport med marcipan?

 

Jeg er også hurtig til at irritere mig over den, når den ikke kan. Fx når jeg døjer med iskiasnerven eller når min lænd driller, men alt i alt kan min krop virkelig meget.     

 

Jeg skal nogle gange lige minde mig selv på, at den livsstil som det ville kræve for at jeg fik en flad mave ikke er for mig.

Jeg gider det ikke.

Jeg er aktiv ugentligt nogle gange én gang, andre uger mange gange og det er perfekt for mig. 

 

Hvad med dig?

Så hvis du sidder og kigger på de sociale medier og får dårlig samvittighed over at du ikke elsker din krop, så prøv lige at overveje, at det behøver du måske heller ikke…

 

Jeg siger ikke, at du bare skal fortsætte med at hade dig selv, hvis det er tilfældet. Det ønsker jeg ikke for nogen, men desværre er det virkeligheden for mange og det hjælper ikke at sætte et nyt ideal op som virker lige så umuligt at opnå som fx længere ben.

 

Det er OK hvis du stadig gerne vil tabe dig 5 kg. og du er også god nok selvom du ikke har et godt forhold til din krop. Jeg vil bare gerne fortælle dig, at hvis drømmer om at have et mere positivt forhold til din krop, så er det også muligt at arbejde dig der hen. Du behøver nemlig heller ikke blive hvor du er nu, hvis du vil noget andet.  

 

Vil du vide mere om mentor-coaching og hvordan du får et afslappet forhold til mad og en sund indstilling til din krop?

Så kan du nu få en hel session og prøve det af – uden det koster dig noget!

Udfyld formularen og så kontakter jeg dig 🙂

.

Comments are closed.