Hvorfor så meget had i kropspositivismens tegn?

Kropspositivisme

 

”Elsk dig selv som du er” er et budskab som længe og tiltagende har floreret på de sociale medier. Hvor er det dog dejlig befriende! Endelig et budskab som handler om at accepterer og elske sig selv lige præcis som man er.

 

Ikke noget med at du lige skal have et par nye bryster eller tabe dig 5 kg inden du er i mål. Næ, det starter lige NU.

 

Jeg elsker, at det er ved at blive acceptabelt at dyrke accepten af alt det, som ikke er idealet. Det tykke, det korte, pæreformen, strygebrættet, det feminine, det maskuline og det tynde. (som også bliver fejret rigeligt alle andre steder i samfundet allerede).

 

Det er nemlig ikke sundt med et snævert kropsideal. Det er destruktivt og det gør os kede af det i længden. Så lad os endelig åbne idealet op til kanterne revner 😊

 

Kropspositivisme handler først og fremmest om accept. Hvis ikke du vil acceptere din krop som den er, så starter det stadig med at acceptere, at du ikke vil acceptere og acceptere hvor du er lige nu i stedet.

 

Men det er ikke kun accepten af vores egen krop. Kropspositivisme handler i høj grad også om at acceptere andres kroppe og endda lade dem have deres krop uden at dømme eller kommentere den.

 

Tænk hvad der bliver muligt hvis vi kunne det mere, end vi kan i dag…

 

Hadet mellem linjerne…

Blandt det ellers lækre og positive budskab lægger jeg oftere og oftere mærke til dét jeg vil kalde en uheldig tendens. For mens kvinder kæmper for at blive accepteret med deller, strækmærker og appelsinhud, så er der mange, som mener at alle andre skal ”fucke af” hvis ikke de kan lide ”lugten i bageriet”.

Fx hvis jeg ikke er enig med dem på sociale medier, så kan jeg enten blive blokeret eller i værste fald blive hængt ud på nettet.

 

Jeg har taget dette eksempel fra Instagram hvor en “body positivity” advarer imod at skrive stødende kommentarer for ellers: ”Vil jeg sørge for, at din familie får at vide hvor dårligt du behandler kvinder i cyberspace. Derefter vil jeg blokere dig og voodoo doll the fuck out of you”.

 

Dette er bare ét eksempel ud af mange.

Tonen er ofte hård og er du uenig kan du få en sviner på deres profil.

 

Jeg prøver ikke at nedtone alvoren i hadefulde kommentarer på nettet – slet ikke.

Mit budskab er bare, at dine chancer for at bekæmpe had med mere had er ikkeeksisterende.

 

Hvorfor så meget had i kropspositivismens tegn?

Der findes mennesker som sender andre mennesker hadefulde beskeder online – og det er pisse trist og jeg ville ønske at det var anderledes. Men jeg drømmer også om at kropspositivisme kan rumme mere end ”Du SKAL accepterer mine deller ellers er du en idiot”.

Billedresultat for hate

Det svarer til, at du vil have mig til at stemme på DF. Uanset hvilke trusler eller gode argumentationer du kommer med, så kommer det sandsynligvis aldrig til at ske.

Jeg (ligesom alle andre) vælger nemlig med mine følelser og dem kan du ikke argumentere rationelt med. Det samme gør den troll som sidder og sviner andre til bag skærmen. Vi kan ikke rationalisere eller true personen til at tænke og føle anderledes.

Det virker simpelthen ikke – tværtimod!

kropspositivisme

Vi kan dog gå forrest og vise at kropspositivisme først og fremmest handler om accept. – en accept af kroppen og dens nuværende tilstand og accept af de tanker du har omkring din krop, men også en accept af dem der ikke acceptere os.

 

Noget der hjælper mig med at blive ved med at acceptere andre (trods store uenigheder) er, at spørge mig selv: Hvad må den person have oplevet for at tro på det han/hun tror på?

 

En troll er jo ikke et lykkeligt velfungerende menneske med masser kærlighed i bagagen. Det er muligvis én af de mennesker som trænger til allermest kram og kærlighed.

 

Det er ikke det samme som at du skal finde dig i hadefulde kommentarer. Du kan stadig sige fra, blokere og argumentere for din sag i det omfang det giver mening for dig.

 

Vil du gerne være mere kropspositiv, kan du starte med at lytte til min podcast:

 

”How to body Love

– 5 grunde til hvorfor du ikke lykkes med at elske dig selv og hvad du kan gøre ved det”.

 

Den kan downloades HER

 

Du kan samtidig også begynde at tage dig selv i hvordan du taler om og til andre omkring deres krop. Hvor meget accepterer du andre kroppe som ikke lever op til dit eget ideal?

 

Kropspositivisme og accept

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *